10+1 motive ca să folosești cosmetice naturale
 
Blog
 
Argila și nămolul - terapie perfectă pentru piele
(2013-11-27)
 

Știai că, curățarea profundă regulată poate să facă minuni cu tenul tău?

Nu? Atunci citește mai departe!

 

În medicina antică, împreună cu alte terapii naturale, argilele și nămolurile au jucat un rol important. Oamenii antici au folosit argila în multe scopuri, de exemplu egiptenii o utilizau nu numai pentru vindecare (datorită efectului său antiseptic și de curățare), ci deasemenea pentru mumificare, împreună cu diverse uleiuri esențiale.

Avicenna, un cunoscut om de știință persan, în cartea sa descrie 800 de boli, și la aproape fiecare recomandă ca și mod de tratament terapia cu lut și noroi, în combinație cu diverse plante medicinale.

Lutul este un cadou al Pământului: provine din apele de adâncime, estuarul rîurilor, roci sedimentare, care s-au format cu milioane de ani în urmă, deci sunt puri. O similitudine interesantă între corpul uman și Pământ: atât corpul uman cât și Pământul conține 70% apă, și corpul uman conține toate mineralele care există în pământ.

Argila este formată din microparticule de 0,002 mm. O linguriță de argilă are aproximativ 500 de metri pătrați (cât un teren de tenis), adică are capacitatea de a curăța impuritățile pe o astfel de interfață. Cel mai bine poate fi caracterizat ca și totalitatea mineralelor care sunt în ralație armonică. Principalele sale elemente sunt: silicat de aluminiu, fier, magneziu, calciu, potasiu, precum și alte minerale. Acestea îi conferă culoarea: alb, roz, roșu, maro, verde, galben. Lutul este detoxifiant și antiseptic, care acționează doar acolo unde este nevoie.

 

Te interesează cum funcționează?

Particulele de argilă sunt încărcate negativ, care aplicate pe piele, atrag toxinele, impuritățile, metalele grele, aditivii artificiali care au încărcare negativă, astfel fiind eliminați din piele.  Argila conține energia activă a Pământului și al Soarelui, și este capabil s-o trasfere pielii.

Cu utilizarea regulată al lutului, pielea devine curată , strălucitoare, se vor elibera porii, se îmbunătățește absorbția de oxigen, astfel pielea își recâștigă flexibilitatea.

După doar câteva săptămîni de utilizare, rezultatul va fi vizibil, vei arăta mai tânăr ca niciodată!

 
Blogposturi recente:
(sortate supă data adăugării)
2013-11-27  Argila și nămolul - terapie perfectă pentru pi...
2013-10-23  Ulei esențial de Bergamotă
2013-10-18  Ulei esențial de Busuioc
2013-10-16  Ulei esențial de Arbore de ceai
2013-10-11  Ulei esențial de Anason
2013-10-10  Armonia dintre fizic și psihic, cu uleiuri ese...
2013-03-15  Atentie! Start! – Concurs Facebook
2013-02-25  Boli cronice dermatologice - Eczeme
2013-02-07  Mierea - aurul lichid
2013-01-21  Laptele de capră – leacul miraculos
2012-12-16  Untul Shea
Înscrire-te la newsletter