10+1 motive ca să folosești cosmetice naturale
 
Blog
 
Boli cronice dermatologice - Eczeme
(2013-02-25)
 

În zilele noastre, multe persoane se confruntă cu diferite reacții alergice, boli cronice ale pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul. Tratarea acestor boli necesită timp și mai ales consecvență, grijă permanentă pentru pielea afectată: pe lângă medicamente și unguenți, trebuie să renunțăm la chimicale și să folosim produse de igienă naturale, care nu usucă pielea.

 

Aflați în continuare recomandarea unui dermatolog:

 

“Îngrijirea tegumentului în boli cronice dermatologice

O mare parte din populație suferă de episoade recurente de roșeață, mâncărime, fisuri la nivelul pielii. Mai frecvent sunt afectate mâinile, dar în cazuri mai severe întreg corpul poate fi atins.

De cele mai multe ori este vorba despre eczeme, un grup de boli care au în comun inflamația cronică a pielii.

Cauzele acestor afecțiuni sunt dintre cele mai diverse: iritanți ca detergenți, solvenți, coloranți, alte substanțe chimice de la locul de muncă sau din gospodărie, praf, substanțe alergizante, sau chiar și spălatul excesiv.

Mecanismul de apariție a episodului de eczemă are la bază o reactivitate deosebită a celulelor imune din piele și alterarea barierei normale cutanate. Această barieră cutanată protejează pielea de injurii externe, și este formată în special din lipide secretate de celulele tegumentului. Pe lângă factorii externi mai sus menționați cea mai importantă în dezvoltarea acestor boli este defectul  în secreția acestor substanțe de protecție. Tratamentul medicamentos constă din creme antiinflamatorii, medicamente antialergice care reduc inflamația, roșeața, mâncărimea, dar nu rezolvă și problema barierei cutanate, adică nu refac structura normală a pielii. Pacientul de multe ori nu este avizat ca pielea lui necesită îngrijire permanentă și în afara episoadelor acute de inflamație, tocmai pentru a preîntâmpina acestea. Menținând o hidratare adecvată a pielii, se pot preveni 80-90% din episoadele recurente de dermatita atopica.

O problemă foarte frecventă a tegumentelor bolnavilor cu eczeme este găsirea metodei adecvate de igienă. Cele mai multe săpunuri din comerț conțin detergenți destul de agresivi cu pielea acestor bolnavi, ”spălând” stratul lipidic de protecție de pe suprafața pielii.

Accesul la produse blânde, protectoare nu este întotdeauna facil. Pe lângă aceste aspecte, nu există o rețetă universală pentru îngrijirea pe termen lung a pielii. Un produs care este foarte adecvat unei persoane, poate alergiza o altă persoană, în concluzie experiența personală a pacientului are cuvânt hotărâtor. Ca regulă de bază, totuși, se poate enunța importanța evitării detergenților agresivi, prezenți în majoritatea săpunurilor din comerț, și folosirea regulată a unei creme hidratante la nivelul zonelor cu risc. “

Dr. Köllő Gábor,

medic specialist dermatolog

 

Ca să vă ajutăm, am creat pachetul STOP Eczeme, care conține săpunuri și unt de shea 100% naturale, toate aceste produse ajută la tratarea problemelor pielii. Alegeți care vi se potrivește cel mai mult! Produsele - săpun cu ulei de măsline extra-virgin, săpun cu ghimbir și lapte de capră, săpun cu miere și lapte de capră, unt organic de shea din Ghana - pot fi achiziționate și separat.

Vă dorim însănătoșire grabnică!

 
Blogposturi recente:
(sortate supă data adăugării)
2013-11-27  Argila și nămolul - terapie perfectă pentru pi...
2013-10-23  Ulei esențial de Bergamotă
2013-10-18  Ulei esențial de Busuioc
2013-10-16  Ulei esențial de Arbore de ceai
2013-10-11  Ulei esențial de Anason
2013-10-10  Armonia dintre fizic și psihic, cu uleiuri ese...
2013-03-15  Atentie! Start! – Concurs Facebook
2013-02-25  Boli cronice dermatologice - Eczeme
2013-02-07  Mierea - aurul lichid
2013-01-21  Laptele de capră – leacul miraculos
2012-12-16  Untul Shea
Înscrire-te la newsletter