10+1 motive ca să folosești cosmetice naturale
 
Blog
 
Mierea - aurul lichid
(2013-02-07)
 

Știați că...?

-         mierea conține 11 tipuri de vitamine, 30 de tipuri de minerale, 19 aminoacizi și enzime

-      efectele sale terapeutice sunt eficiente pentru vindecarea a aproape 70 de boli

-      în fiecare eră a fost considerată cel mai minunat leac, antibiotic natural

-     a fost o delicatesă preferată chiar și acum 16.000 ani, dovezile fiind picturile găsite în peșterile antice

 


Efectele sale terapeutice se manifestă în combaterea insomniei, hiperactivitate, oboseală, stres, este benefică pentru migrene, dureri de cap, dureri de gât, tuse, răceală, inflamații ale ochiului, articulații inflamate, osteoporoză.  Previne boli ca diabetul, anihilează bacteriile, virusurile, micoza.

Și este un leac adevărat și pentru piele, virtuțile sale fiind descoperite și utilizate de către femei cu secole în urmă.


Principalele beneficii ale mierii pentru piele sunt:

-         Ajută la vindecarea rănilor, arsurilor: mierea de albine aplicată pe o rană poate ajuta la vindecarea acesteia și la prevenirea infecțiilor, datorită capacității sale antimicrobiene. Ph-ul mic și conținutul său de acizi organici conferă un mediu ostil pentru viruși si bacterii. S-a demonstrat științific cum că mierea de albine are o acțiune antibacteriană împotriva Stafilococului auriu, o bacterie obișnuită, des întâlnită în mediul înconjurător, care poate duce la infecții, mai ales in cazul rănilor deschise.

 

- Hidratare eficientă: poate fi utilizată cu maximă eficiență în îngrijirea pielii uscate datorită rolului său de agent umectant - atrage și păstrează apa la nivelul pielii, astfel nu tratează doar pielea uscată, aspră, cu riduri ci dă elasticitate și umple ridurile.

 


 

- Protecția împotriva expunerii la soare și a îmbătrănirii: cercetări științifice au demonstrat eficiența mierii de albine ca factor natural de protecție solară (ca principală sursă de îmbătrânire prematură). Mierea conține numeroși antioxidanți care au forța să contracareze acțiunea radicalilor liberi și să reîntinerească țesuturile. Mierea de albine este remediul perfect pentru doamnele care au pierdut bătălia cu timpul și suferă de piele cutată și imbătrânită. Antioxidanții din miere ajută nu doar la tratarea ci și la prevenirea apariției ridurilor și liniilor fine, prin suportul dat pielii în producerea de colagen și elastină, ambele având rol în păstrarea sănătății și tinereții pielii.

 

- Capacitate înalt nutritivă: componentele sale sunt surse extraordinare de hrănire a pielii. Aminoacizii ajută la stimularea și accelerarea regenerării celulare, iar la nivelul pielii acțiunea acestora se vede prin aspectul sănătos și strălucitor al pielii.

 

Măștile faciale pe bază de miere de albinerol de hidratare, exfoliere, strălucire: măștile be bază de miere sunt benefice pentru tenurile cu tendință spre uscare sau care dau senzația de mâncărime, crescându-le nivelul de hidratare. Totodată, este bună și pentru persoanele cu tenul gras, deoarece aceasta poate hidrata și poate păstra nivelul de elasticitate al pielii fără să o usuce cum ar face- o alte tipuri de măști. O mască facială cu miere de albine simplă sau în combinație și cu lapte, poate conferi pielii o strălucire radiantă. O astfel de mască ar trebui folosită cel puțin de 2 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile. O mască facială exfoliantă/ scrub pe bază de miere de albine este foarte eficientă dacă vă doriți o piele strălucitoare și fără cusur.

 

Îngrijiți-vă pielea cu acest aur lichid, încercați săpunul cu miere și lapte de capră!

Urmăriți-ne și pe Facebook.

 
Blogposturi recente:
(sortate supă data adăugării)
2013-11-27  Argila și nămolul - terapie perfectă pentru pi...
2013-10-23  Ulei esențial de Bergamotă
2013-10-18  Ulei esențial de Busuioc
2013-10-16  Ulei esențial de Arbore de ceai
2013-10-11  Ulei esențial de Anason
2013-10-10  Armonia dintre fizic și psihic, cu uleiuri ese...
2013-03-15  Atentie! Start! – Concurs Facebook
2013-02-25  Boli cronice dermatologice - Eczeme
2013-02-07  Mierea - aurul lichid
2013-01-21  Laptele de capră – leacul miraculos
2012-12-16  Untul Shea
Înscrire-te la newsletter