10+1 motive ca să folosești cosmetice naturale
 
Blog
 
Ulei esențial de Arbore de ceai
(2013-10-16)
 

Arbore de ceai (Tea Tree / Melaleuca alternifolia)

 

Uleiul esențial de arbore de ceai este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale. Ar trebui să fie nelipsit din orice casă, fiind unul dintre cei mai puternici stimuleți ai sistemului imunitar, cu rezultate deosebite în lupta împotriva infecțiilor virale, bacteriene și fungice. Se poate folosi cu succes la curățarea rănilor și la ameliorarea durerilor musculare sau de altă natură.

Este un ingredient des folosit în săpunuri, creme, loțiuni, deodorante, dezinfectante și odorizante.

Proprietățile terapeutice ale uleiului esențial de arbore de ceai sunt:

  • antimicrobian
  • antiseptic
  • antiviral
  • bactericid
  • balsamic
  • cicatrizant
  • expectorant
  • fungicide
  • insecticide
  • stimulant
  • sudorific

Uleiul de arbore de ceai se combină foarte bine cu uleiurile de scorțișoară, salvie, cuișoare, mușcată (Geranium), lavandă, lămâie, smirnă, nucșoară, lemn de trandafir, rozmarin și cimbru.

Precauții:

Uleiul esențial de arbore de ceai este non-toxic, dar există și persoane sensibile la acest ulei. În toate cazurile, acesta nu ar trebui să fie utilizat pe răni adânci sau în apropierea ochilor, urechilor, nasului sau pentru uz intern.

 
Blogposturi recente:
(sortate supă data adăugării)
2013-11-27  Argila și nămolul - terapie perfectă pentru pi...
2013-10-23  Ulei esențial de Bergamotă
2013-10-18  Ulei esențial de Busuioc
2013-10-16  Ulei esențial de Arbore de ceai
2013-10-11  Ulei esențial de Anason
2013-10-10  Armonia dintre fizic și psihic, cu uleiuri ese...
2013-03-15  Atentie! Start! – Concurs Facebook
2013-02-25  Boli cronice dermatologice - Eczeme
2013-02-07  Mierea - aurul lichid
2013-01-21  Laptele de capră – leacul miraculos
2012-12-16  Untul Shea
Înscrire-te la newsletter