10+1 motive ca să folosești cosmetice naturale
 
Blog
 
Ulei esențial de Bergamotă
(2013-10-23)
 

Bergamotă (Citrus bergamia)

Numele de bergamotă este legat de Bergamo din Italia, de unde proveneau primii comercianți care au descoperit și răspândit bergamota în lume.

Se mai spune că însuși Christofor Columb a contribuit la răspândirea bergamotei din Insulele Canare. În prezent, bergamota se găsește mai ales în Italia și Sicilia și este foarte căutată pentru uz cosmetic.

Efectele benefice ale uleiului esențial de bergamotă sunt:

 

  • antiseptic
  • crește pofta de mâncare
  • benefic împotriva depresiei
  • tonifiant
  • îmbunătățește starea de spirit
  • calmant, ralaxant
  • dureri de gât
  • tratarea rănilor care se vindecă greu
  • acnee
  • piele grasă
  • antipiretic
 
Blogposturi recente:
(sortate supă data adăugării)
2013-11-27  Argila și nămolul - terapie perfectă pentru pi...
2013-10-23  Ulei esențial de Bergamotă
2013-10-18  Ulei esențial de Busuioc
2013-10-16  Ulei esențial de Arbore de ceai
2013-10-11  Ulei esențial de Anason
2013-10-10  Armonia dintre fizic și psihic, cu uleiuri ese...
2013-03-15  Atentie! Start! – Concurs Facebook
2013-02-25  Boli cronice dermatologice - Eczeme
2013-02-07  Mierea - aurul lichid
2013-01-21  Laptele de capră – leacul miraculos
2012-12-16  Untul Shea
Înscrire-te la newsletter